Întoarcere care-ți taie respirația, făcută de un șofer de camion aflat pe buza prăpastiei

șofer china întoarcere
Foto: Captură Facebook

Un șofer de camion din China a reușit, probabil, una dintre cele mai dificile și mai periculoase întoarceri realizate vreodată pe un drum.

Aflat pe un drum îngust, chiar pe marginea unei prăpăstii, șoferul a reușit să întoarcă vehiculul, fără să se grăbească. În tot acest timp, spatele camionului atârna deasupra prăpastiei.

Scena a avut loc în orașul Chongqing din sud-vestul Chinei, pe 16 martie, transmite ChinaGlobalTVNetwork.

Pentru a realiza această întoarcere spectaculoasă, șoferul a fost ajutat de un bărbat de pe marginea drumului, care i-a oferit indicații în timpul în care realiza periculoasele manevre.

Filmul care surprinde întreaga scenă a fost publicat pe Facebook pe 23 martie și s-a viralizat rapid, fiind redistribuit de atunci de peste două milioane de ori.

În ciuda dezvoltării remarcabile pe care o cunoaște infrastructura din această țară, drumurile din China continuă să fie destul de periculoase. În noiembrie 2017, 18 oameni au murit pe o autostradă după ce 30 de mașini s-au ciocnit din cauza ceții.

Cu doar câteva luni înainte, în august 2017, 36 de persoane muriseră într-un accident pe un drum expres.

Dincolo de problemele de infrastructură, multe dintre accidente sunt provocate de șoferii care nu respectă regulile de circulație. În urmă cu o săptămână, un șofer de camion a provocat haos pe o autostradă din China după ce a făcut brusc o întoarcere în U, schimbând sensul de mers. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Potrivit statisticilor oficiale, rata deceselor în accidente rutiere este în China de 18 persoane la 100.000 de locuitori. Exceptând Monaco și Statele Federale din Micronezia, la polul opus se află Suedia, cu doar 2,8 decese în accidente rutiere la 100.000 de locuitori. În România, acest indicator este de 8,7.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.