Institutul de Sănătate Publică: În noiembrie am putea ajunge la 25.000 de cazuri noi de COVID / zi

adriana pistol
Foto: insp.gov.ro

Institutul Național de Sănătate Publică a avansat un scenariu potrivit căruia, în actualul ritm de evoluție a pandemiei, în noiembrie am putea ajunge la 25.000 de cazuri noi de COVID pe zi.

Adrian Pistol, șefa Centrului pentru Controlul Bolilor Transmisibile din cadrul Institutul de Sănătate Publică, a declarat la postul de televiziune Digi24 că e nevoie ca vaccinarea să avanseze rapid pentru ca numărul de noi infectări să scadă.

„Cred că vaccinarea rămâne primul lucru pe care îl putem face, dar acest lucru trebuie făcut cât mai repede posibil, pentru ca ritmul de creștere să încetinească astfel încât să se și simtă în numărul total de cazuri și mai ales în numărul de cazuri severe și în numărul de decese. Dar concomitent, până când efectele vaccinării se vor vedea, portul măștii, distanțarea fizică și socială, deci renunțarea la o serie de activități care implică aglomerări umane, și normele de igienă normale – cu cât le aplicăm cu mai mare rigurozitate, ne vor ajuta să trecem peste această perioadă”, a spus Pistol.

„Este imperios necesar ca populația să înțeleagă că vaccinul e soluția demonstrată în foarte multe state din lume și din UE, care mai au infecții, dar nu au cazuri severe, spitale pline și acest număr impresionant de decese”, a completat ea.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.