Încă un virus periculos a fost descoperit în China. Poate provoca o nouă pandemie!

FOTO: geralt/Pixabay.com
FOTO: geralt/Pixabay.com

Oamenii de știință au depistat un nou tip de virus gripal, ce a fost identificat în China, care este și țara de origine a epidemiei de COVID-19.

Potrivit BBC, virusul descoperit recent este purtat de porci, dar se poate transmite și la oameni.

Cercetătorii se tem că virusul ar putea suferi mutații care să îi permită să se transmită ușor de la o persoană la alta, provocând astfel o altă pandemie.

Oamenii de știință au declarat că virusul are toate caracteristicile necesare pentru a putea infecta oamenii, iar faptul că este nou înseamnă că nu există imunitate pentru acesta.

Este recomandată monitorizarea atentă a muncitorilor din crescătoriile de porci.

Noul virus, numit G4 EA H1N1, poate crește și se poate înmulți în celulele din căile respiratorii ale oamenilor. Vaccinurile actuale nu au efect împotriva acestuia, însă un tratament ar putea fi adaptat destul de ușor, la nevoie.

”În acest moment suntem cu toții atenți la coronavirus, și pe bună dreptate, dar nu trebuie să scăpăm din ochi și alte virusuri noi și periculoase”, a spus profesorul Kin-Chow Chang.

Deși acest nou virus nu este o problemă imediată, profesorul spune că nu trebuie ignorat.

Între timp, pandemia de coronavirus a ajuns la peste 10 milioane de cazuri depistate în întreaga lume. Jumătate dintre bolnavi s-au vindecat, în timp ce puțin peste o jumătate de milion de oameni și-au pierdut viața.

Pandemia de coronavirus este cea mai gravă din ultimul secol, cu toate că majoritatea persoanelor care suferă de COVID-19 au simptome ușoare sau moderate și se recuperează fără un tratament special.