Încă o zi caniculară în România

FOTO: davidronchaud/Pixabay.com
FOTO: davidronchaud/Pixabay.com

Capitala şi 19 judeţe se vor afla duminică sub Cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat, temperaturile maxime urmând să ajungă la 39 de grade Celsius, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

În restul ţării va fi în vigoare o atenţionare Cod galben de caniculă, cu temperaturi maxime ce vor urca până la 37 de grade Celsius.

Astfel, în Maramureş, vestul Transilvaniei, Crişana, Banat, sudul Olteniei şi al Munteniei şi în nord-estul Moldovei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37 – 39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 şi 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Potrivit ANM, în jumătatea estică a Transilvaniei, vestul şi sudul Moldovei, în Dobrogea şi în nordul Munteniei şi al Olteniei disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Va fi caniculă în toate zonele de câmpie, deal şi podiş, cu temperaturi maxime ce se vor situa în general între 35 şi 37 de grade. Minimele termice se vor încadra între 17 şi 21 de grade.

Luni, 28 august, valul de căldură va persista în toate regiunile, iar începând de marţi (29 august) se va retrage spre jumătatea estică, notează meteorologii.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.