Imaginile zilei. Fotografii superbe, surprinse de un amator

Foto: Cătălin Mitrea

Un fotograf amator a prins două cadre de excepție, cu un avion aflat în trecere prin dreptul Lunii. Balconul de pe „vârful” unui bloc comunist din București s-a dovedit cel mai bun loc pentru a surprinde această trecere.

GreatNews a observat imaginile pe contul personal de Facebook al lui Cătălin Mitrea. L-am rugat pe Cătălin să ne spună câte ceva despre aceste fotografii, dar se pare că în spatele lor este mai mult decât o simplă reuşită fotografică.

„Ce înseamnă să te naști într-un oraș hulit și să fii bombardat cu urbanisme care mai de care mai sintetice?

Variantele pentru linia de plutire sunt infinite, totul e să le vezi, să le cauți, să ți le dorești. Copil fiind, mă afundam de multe ori în imaginație și întrebări, prietenul meu cel mai bun fiind un acoperiș de garaj care mă ajuta să privesc dincolo de stele.

Am fost fascinat de Lună, fiind pentru mine Crăiasa Stelelor, îmi permitea să o văd, să-i absorb frumusețea și să-i accept prietenia. Mi-a fost primul ghid printre stele.

Viața a trecut peste mine, copilăria a demisionat de mult lăsând postul liber pentru maturitatea bulversată de schimbări. Garajul a rămas în urmă, mirosul florilor de nu-mă-deranja și cri-cri-ul greierilor sunt amintiri.
Am ajuns în cartierul Sălăjan într-un apartament de la etajul 8 al unui bloc comunist de unde nu poți simți că trăiești cu adevărat. Cu toate astea, balconul care adăpostește vechituri se metamorfozează într-un garaj, acel Garaj. Am redescoperit Luna, ploaia, natura, universul.

Ce s-ar întâmpla dacă aș putea ajunge pe Lună, oare cum mi s-ar părea garajul sau balconul privit de acolo? Și-atunci, pentru o secundă, m-am văzut pasager cu check-in făcut pentru Selena.

Ce păcat că n-am putut coborî din mers…”

Imaginea a fost surprinsă miercuri, 25 iunie. Fotograful a folosit un aparat Nikon D5300, obiectiv 18-105.

avion luna 1
avion luna 2Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă part-time. Program scurt, salariu atractiv
Povestea primului român devenit primar în Spania
Joburi în Palm Beach, America. Peste 1.500 de euro salariul pentru a lucra într-un loc de vis

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.