Imagini uluitoare cu mașini ciuruite de grindină. Și fațadele unor case au fost distruse

mașini grindină
Foto: Meteoplus / Facebook

Mai multe mașini au fost distruse de grindina de mari dimensiuni care a căzut în județele Mehedinți și Caraș-Severin.

Meteoplus a publicat mai multe fotografii din Drobeta-Turnu Severin și din județele Mehedinți și Caraș-Severin în care apar mașini cu caroseria ciuruită de grindină. Găurile produse de precipitațiile sub formă de gheață sunt neobișnuit de mari. De asemenea, și fațadele unor case arată ca și cum ar fi fost bombardate.

Drobeta-Turnu Severin și alte 10 localități din județ s-au aflat sub cod roșu aseară, între orele 19:15-20:00. Au fost vijelii puternice, iar viteza vântului a depășit 90 de km / h. De asemenea, a căzut grindină de dimensiuni medii și mari și a plouat torențial.

Și în alte județe din România a fost aseară cod roșu de vreme rea. În București, peste 100 de străzi au fost inundate, iar zeci de copaci au fost doborâți de vânt. Circa 70 de mașini au fost distruse. Fenomenele extreme au afectat și alte regiuni din țară. Administrația Națională de Meteorologie a emis peste 40 de coduri și avertizări meteo.

mașini grindină
Mașină din Drobeta-Turnu Severin. Foto: Meteoplus / Facebook
mașini grindină
Mașină din Drobeta-Turnu Severin. Foto: Meteoplus / Facebook
mașini grindină
Casă cu fațada bombardată de grindină în județul Caraș-Severin. Foto: Meteoplus / Facebook
mașini grindină
Mașină din județul Caraș-Severin. Foto: Meteoplus / Facebook
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.