Imagini tulburătoare cu un oraș ucrainean „ras de pe fața Pământului”

marinka
Marinka. Foto: Twitter (Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina)

Reprezentații Ministerului Afacerilor Externe din Ucraina au publicat pe Twitter două imagini tulburătoare în care apare orașul Marinka din estul regiunii Donețk din Ucraina.

Din imagini se vede că orașul a fost distrus complet de ruși.

„Orașul ucrainean Marinka din regiunea Donețk. Era casă pentru circa 10.000 de oameni. Era un oraș pașnic. Așa era până când criminalii de război ai Rusiei l-au ras de pe fața Pământului. Măriți imaginile pentru a vedea că nimic nu a rămas neatins”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina în mesajul care însoțește cele două fotografii.

marinka
Marinka. Foto: Twitter (Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina)

Potrivit Sky News, imagini similare au fost filmate din dronă de agenția de presă AP. Artem Schus, șeful Poliției din Marinka, a declarat că orașul este „complet distrus”.

Orașul a fost complet evacuat deoarece „populația civilă nu mai poate trăi acolo”, a declarat Schus pentru AP. În localitate au rămas doar soldați.

El a mai spus că este de părere că armata rusă distruge intenționat și ruinele, astfel încât nicio clădire să nu mai rămână în picioare – nici măcar un adăpost civil – pentru ca nimeni să nu se mai poată ascunde acolo.

„Ei distrug totul deoarece cu tacticile lor nu ne pot înfrânge armata, așa că recurg la a distruge tot”, a mai spus șeful Poliției.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.