Iepuri care ajung la 10 kilograme în 8 luni, crescuţi în România VIDEO

urias_germani
Iepurii din rasa uriaş gri german ajung extrem de rapid la greutăţi foarte mari.

În filmuleţul de mai jos, puteţi vedea doi iepuri crescuţi în România, de un pasionat de iepuri din Bragadiru, oraş aflat la mai puţin de 10 kilometri de Bucureşti.

Unul dintre iepuri cântăreşte 9 kilograme, iar celălalt – 10. Rareori se întâmplă ca un iepure să ajungă la această greutate.

Rasa de iepuri „uriaş gri german” s-a format în secolul al XIX-lea. Crescătorii germani au încrucişat uriaşul belgian cu rase locale de iepuri şi astfel a luat naştere uriaşul gri german. Acum, este una dintre cele mai populare rase din lume, fiind un iepure de carne fantastic.

Greutatea medie a unui iepure uriaş german este de 7 kilograme, iar cea minimă de 5,5 kilograme. Deşi rar întâlniţi, există şi uriaşi gri germani care trec de 12 kilograme.

Iepurele se distinge în primul rând prin urechile foarte lungi, de aproape 20 de centimetri. E uşor să recunoaşteţi dacă un iepure adult este din rasa uriaş gri german; urechile sale trebuie să măsoare minimum 16-17 cm.

Picioarele foarte mari sunt extrem de puternice, iar părul măsoară aproximativ 4 cm. De regulă, iepuroaicele din rasa gri uriaş german sunt mame bune şi fată între 6 şi 8 pui.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.