Handbalul românesc visează din nou frumos. Băieții noștri se descurcă de minune la Mondialul de tineret

Naționala sub 21 de ani a României a rămas neînvinsă la Campionatul Mondial din Brazilia, după remiza de azi-noapte, 21-21, cu Serbia.

Tricolorii mici fac parte din Grupa B, ale cărei partide se dispută la Uberlandia, au patru puncte, obținute după succesul cu Qatar (32-31) și remiza cu Portugalia (26-26).

Echipa antrenată de Ovidiu Mihailă se descurcă excelent în Brazilia. Azi-noapte, împotriva Serbiei, handbaliștii români au preluat conducerea încă de la începutul partidei, reușind să se desprindă chiar și la șase goluri.

Avantajul tricolorilor a stat la cote liniștitoare până la jumătatea reprizei secunde, când sârbii au revenit spectaculos. România a avut o perioadă de 11 minute fără gol marcat.

A fost un meci din care tinerii handbaliști români pot învăța multe. Ei ocupă locul 3 în grupă, având același număr de puncte ca liderul Spania, pe care îl vor întâlni în ultimul meci, duminică noapte.

Până atunci, însă, tinerii și talentații handbaliști români trebuie să învingă mâine noapte codașa Angola pentru a-și asigura locul în optimile de finală ale Mondialelor.

România are un trecut glorios în handbalul masculin, având patru titluri mondiale în palmares, însă un prezent dezolant. Naționala de seniori se califică rar la turneele finale, însă evoluțiile excelente ale echipei de tineret pot fi văzute ca un semn bun pentru viitorul acestui frumos sport în țara noastră.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews