Guvernul relaxează restricțiile. Liber la petreceri de Crăciun și Revelion cu o condiție

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat, la finalul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, că vor fi „relaxate” mai multe dintre restricții.

„Situația acum e mai bună decât acum 2-3 săptămâni. Vom modifica restricțiile de până acum. Se elimină restricțiile de circulație în cursul nopții pentru cei nevaccinați. Masca în aer liber este obligatorie doar în spațiile foarte aglomerate. Va fi permis accesul în mall-uri, magazine neesențiale și a celor testați cu un test PCR sau test antigen.

La magazinele mai mici de 200 de metri pătrați nu va fi necesară prezentarea unor documente, dar aceste magazine vor trebui să stabilească un număr maxim de persoane care pot intra concomitent.

Activitățile limitate până la 30% vor fi permise până la 50% – în cinematografe, teatre sau activități sportive. În nopțile de Crăciun și Anul Nou nu vor fi restricții privind ora până la care vor putea funcționa restaurantele, cu limită de 50% și cu certificat de vaccinat, testat sau trecut prin boală.

Măsurile sunt adoptate prin HG mâine și pot apărea modificări. Sunt permise evenimentele din noaptea de Revelion, nu e impus un număr maxim. Petrecerile private, nunți sau botezuri, „rămân restricționate”, a declarat Raed Arafat.

Vă recomandăm și:

AICI vă puteți abona la canalul nostru de YouTube pentru a vedea și alte reportaje și interviuri.