Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă. Toate restricțiile ar dispărea

Foto: gov.ro

Guvernul va decide săptămâna viitoare măsurile luate în pandemie. În funcție de evaluări și situația internă și externă în ceea ce privește pandemia, s-ar putea ridica starea de alertă. Dacă starea de alertă va fi ridicată, toate restricțiile vor dispărea. Analiza va fi făcută pe 15 februarie.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 11 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 22.737 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate  132 decese, dintre care 5 anterioare intervalului de referință.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat zilele trecute că Guvernul ar urma să discute, după 15 februarie, despre posibilitatea ridicării unor restricții, în condințiile în care datele din ultimele zile în ceea ce privește pandemia de coronavirus ar fi „încurajatoare”.

„Am avut şi avem discuţii la nivelul Ministerului Sănătăţii. Cu domnul ministru Rafila şi echipa dânsului ne întâlnim şi în cursul săptămânii şi în weekend, facem analizele necesare pe datele concrete.

Ceea ce vă pot spune în momentul de faţă este faptul că începând de vinerea trecută, sâmbăta trecută, cifrele sunt încurajatoare. Am început să scădem cu 2.000 – 3.000 de infectări pe zi, chiar şi astăzi – ne raportăm la datele de cu o săptămână în urmă – astăzi numărul de infectări este mai mic decât marţea trecută. Folosim ziua de marţi, pentru că în weekend, testările nu sunt la fel, oamenii ezită să meargă la centrele de evaluare şi diagnostic”, a spus Ciucă la Antena 3.

Vă recomandăm și:

Aici vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.