Guvernul Cîțu taie tot: Dispar voucherele de vacanță, sporurile vor fi plafonate

florin cîțu premier
Sursa: gov.ro

Deși dăduse asigurări săptămâna trecută că proiectul bugetului pe anul 2021 va fi gata până azi, premierul Florin Cîțu a anunțat o nouă amânare, dar și alte tăieri menite să reducă din cheltuielile statului.

Astfel, potrivit unor surse citate de Hotnews, economia la buget care va fi făcută după tăierea voucherelor de vacanță în 2021, dar și a unor sporuri sau subvenții, este de aproximativ 2 miliarde de lei.

Sursa citată adaugă că în acest an se vor folosi voucherele de vacanță necheltuite în 2019 și 2020, altele noi umând a fi date anul viitor.

Cîțu a anunțat că va limita din nou numărul de călătorii gratuite pentru studenți, în timp ce sporurile pentru prefecturi vor fi eliminate, indemnizația de hrană se va reduce, iar sporurile vor fi plafonate.

Premierul liberal a mai declarat că Legea bugetului este finalizată şi va fi făcută publică marţi sau miercuri dimineaţă cel târziu, iar ţinta de deficit rămâne asumată la „7 – 7,1%”.

Cîțu a vorbit și despre schimbările pe care le va face în cadrul companiilor de stat care nu sunt profitabile.

”Restructurarea se poate face în două feluri: Ori vin ei cu program de restructurare, ori facem cum am făcut anul trecut, limităm subvenţiile numai către companiile care sunt profitabile şi celelalte trebuie să vină cu un plan de restructurare”, a completat Cîţu.