Guvernul ar putea reduce numărul celor care beneficiază de preț plafonat la energie

petrol gaze naturale
Foto: Ratfink1973 / pixabay.com

Guvernul ar putea modifica măsura care prevede reducerea facturilor românilor la energie. De această măsură ar urma să beneficieze doar cei care au venituri modeste.

Ministrul Energiei a declarat că astfel ar veni mai mulți bani la bugetul de stat în contextul în care trebuie acoperită gaura de la buget. Potrivit ministrului Sebastian Burduja, problema a fost ridicată în cadrul Guvernului și urmează consultări cu specialiștii.

„Trebuie să țintim măsurile de sprijin către consumatorii vulnerabili. Una e să ai un venit luna de 1.000 de euro și alt de 10.000 de euro. S-a decis să reunim toate părțile implicate, să găsim aceste variante”, a declarat Sebastian Burduja, potrivit digi24.ro.

Ministrul Sebastian Burduja a mai spus că este o presiune majoră asupra bugetului de stat pentru a acoperi gaura financiară.

ANRE a transmis că statul român a trebuit să deconteze până în această vară nu mai puțin de 17 miliarde de lei către furnizori. Sumele nu au fost plătite integral, iar autoritățile au rămas în urmă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.