Guvernul a transmis firmelor autohtone să producă pastile de iod în regim de urgență

radiații radioactiv
Foto: slightly_different / pixabay.com

Guvernul a luat legătura cu firme din România pentru ca acestea să producă în regim de urgenţă pastile de iod, a anunțat premierul Nicolae Ciucă la Digi24.

„În momentul de faţă există un anumit număr de pastile de iod, el este insuficient, motiv pentru care, la nivelul Ministerului Sănătăţii s-a luat legătura cu producătorii noştri de medicamente, astfel încât în regim de urgenţă să poată să producă astfel de pastile”, a declarat premierul.

„Până în acest moment nu există depăşiri ale nivelului de radiaţie. Ca atare, revenind la ceea ce trebuie să facă Guvernul, Guvernul este în măsură să ia măsurile care se pretează pentru o astfel de situaţie, măsuri de precauţie, astfel încât să putem să venim şi să reacţionăm într-o prezumtivă situaţie de acest fel”, a mai spus Ciucă.

Rușii au preluat controlul celei mai mari centrale nucleare din Europa, aflată la Zaporojie, în Ucraina. De asemenea, invadatorii ruși controlează și fosta centrală nucleară de la Cernobîl, unde sunt depozitate materiale radioactive rezultate în urma exploziei din 1986.

Foto: slightly_different / pixabay.com

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.