„Greaua moștenire”. Dragnea face o comisie care să-l ancheteze pe Cioloș

Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, susține că „bugetul are o gaură de 10 miliarde de lei” și că face o comisie parlamentară de anchetă.

„Din păcate Klaus Iohannis nu a cerut explicaţii premierului Cioloş sau ministrului Anca Dragu pentru ce s-a întâmplat la Finanţe la finalul anului. O să le cer eu mâine. Vom face o comisie parlamentară de anchetă pentru că este ilegal ce s-a întâmplat acolo.

Au făcut o rectificare pozitivă în noiembrie. Acum totul ne arată că veniturile sunt mai mici. Asta e ilegal. Cine a minţit trebuie să plătească. Bugetul are o gaură de 10 miliarde de lei. Asta trebuia să ceară preşedintele. Vom cere noi însă aceste explicaţii. I-am cerut ministrului de Finanţe să facă o verificare clară în minister. Vom face o comisie de anchetă parlamentară imediat”, a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea, la România TV.

Liderul PSD a susţinut că se află în situaţia în care „bugetul României pe 2017 are o gaură de 10 miliarde de lei, pe care sigur că o să o acoperim, dar care puteau să se ducă în lucruri bune pentru români”.

„Cinci persoane ar trebui să fie chemate prioritar. Premierul, ministrul Finanţelor, ministrul Fondurilor Europene, şeful ANAF şi preşedintele Consiliului Fiscal. Să vedem şi cum dl preşedinte de la Consiliul Fiscal a dat aviz, de fapt a certificat că aceste date sunt reale. (…) Să iasă la iveală adevărul ultimelor zile din acest an şi de ce s-a evitat şi întârziat instalarea noului guvern”, a mai spus Dragnea.

Liderul PSD le-a transmis și celor „care au pierdut alegerile” să îşi păstreze raţiunea şi echilibrul. „Nu îmi aduc aminte să fi fost în ţară noastră asemenea presiuni. Sunt instituţii fundamentale ale statului de drept. Ele trebuie să simtă că sunt libere să acţioneze”, a declarat Dragnea, cu privire la ultimele ieşiri ale oficialilor de la Palatul Cotroceni.

„În ceea ce priveşte eventuală încercare de intimidare a domnului Iordache, eu va spun că nu şi-au găsit omul. E un ministru plin, un om cu picioarele pe pământ. El înţelege că trebuie să sprijine justiţia, să facă totul ca judecătorii să se simtă liberi, dar pe de altă parte, Iordache nu va rămâne indiferent sau se va preface că ce se întâmplă în ultimele zile nu se vede. Nu e un ministru de paie”, a mai spus Dragnea.