Grade militare de vânzare. Cât plăteşti pentru a ajunge din civil, general

O echipă de 32 de parlamentari a scris un proiect de lege prin care poți deveni general în Armata Română dacă donezi cel puțin 50.000 de euro.

Mai exact, lege spune că toți cei care donează bani Armatei primesc grade militare. Potrivit Știrile Pro TV, vicepremierul Garbriel Oprea nici nu vrea să audă de o asemenea inițiativă și spune că legea va fi cu siguranță respinsă, cel puțin de partidul pe care îl conduce, UNPR.

„Nu sunt de acord, eu, unul, personal, ca și cetățean al României, ca pe măsura – ce spuneți dumneavoastră că e în acel proiect de lege – ce se fac donații, se primesc grade militare. Nu, gradele militare se acorda în condiții foarte clar stabilite de lege și de regulamentele militare”, a declarat Gabriel Oprea.

Inițial, parlamentarii se gândeau ca fiecare român să doneze măcar un euro și astfel să se strângă bani pentru dotarea Armatei.

Apoi s-au gândit ca românul mai generos, care dă cel puțin 50.000 de euro, să primească automat și gradul de general. De asemenea, cei mai generoși ar putea primi deduceri de cheltuieli, reduceri de impozite sau medalii.

De exemplu, la 5.000 de euro donați primește o reducere de 4% la impozite și gradul de subofițer în rezervă. Pentru ofițer inferior în rezervă se donează între 5.000 și 10.000 de euro. Cei care donează peste acest prag primesc gradul de ofițer superior în rezervă și o reducere de 8% la impozite.

Inițiatorii proiectului spun că ideea lor a plecat de la faptul că 85% din echipamentele Armatei Române ar fi depășite și au peste 25 de ani vechime.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.