Germanii de la Continental deschid o nouă fabrică în România și e în căutare de angajați

fabrică continental
Fabrică Continental în România. Foto: continental-corporation.com

Grupul german Continental a anunțat lansarea construcției unei noi fabrici de producție la Sibiu, în urma unei investiții evaluate la 45 de milioane de euro. Această investiție este parțial susținută de fonduri de stat alocate pentru stimularea investițiilor cu impact major în economia românească.

Noua fabrică va avea o suprafață de peste 15.000 m². Din această suprafață, 6.500 m² sunt alocați zonei de producție, iar restul este aferent zonei de logistică, zonei de birouri, precum și a altor spații adiționale.

Începerea producției a fost gândită pentru primăvara anului 2026, pentru demararea producţiei fiind nevoie de 500 de angajaţi, pe lângă cei 4.500 pe care îi are deja grupul Continental în România.

În februarie, Continental anunţa că va face concedieri, ca măsură în cadrul planului de restructurare. Reducerea de personal era programată pentru personalul care se ocupă cu cercetarea şi dezvoltare (R&D) în cadrul diviziei sale de automotive, măsura făcând parte dintr-o restructurare mai amplă a acestei divizii, transmite compania.  

„Cel târziu până la sfârșitul anului 2025, un număr dintre cele 82 de locații de dezvoltare actuale ale sectorului grupului vor fi optimizate, infrastructurile sale existente vor fi mai bine utilizate prin punerea în comun a unităților de dezvoltare și vor fi valorificate sinergiile în procesele de lucru.

Măsurile de eficiență vor afecta aproximativ 1.750 de locuri de muncă în întreaga lume, inclusiv 380 la filiala de software Elektrobit. Ajustările vor fi implementate treptat și cât mai responsabil din punct de vedere social, în conformitate cu condițiile locale”, se arăta în documentul citat.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.