Germania face Paștele în carantină. Oricine intră în țară trebuie să prezinte un test negativ la COVID-19

Angela Merkel FOTO: European People's Party/Wikimedia Commons
Angela Merkel FOTO: European People's Party/Wikimedia Commons

Germania a prelungit măsurile de carantină pentru încă trei săptămâni, restricțiile urmând să vizeze și perioada Paștelui, ca răspuns la valul al treilea al epidemiei de COVID-19.

Decizia de a prelungi restricțiile până în 18 aprilie a fost anunțată de cancelarul Angela Merkel, după o discuție cu liderii regionali.

Măsurile vor fi mult mai stricte în perioada 1-5 aprilie, când majoritatea magazinelor vor fi închise, iar adunările publice vor fi interzise.

Merkel a declarat că Germania se află ”într-o situație foarte serioasă”.

”Numărul de cazuri noi crește exponențial, iar paturile de la terapie intensivă sunt din ce în ce mai ocupate”, a declarat cancelarul german.

Rata de infectare a depășit pragul de 100 la 100.000 de locuitori în Germania. În ultimele 24 de ore, nemții au depistat 7.485 de cazuri noi și 250 de decese.

Chiar și așa, în Polonia, de exemplu, rata de incidență a virusului e de trei ori mai mare. În România, aceasta este de aproape patru ori mai mare.

De asemenea, autoritățile germane au anunțat că va solicita tuturor persoanelor care intră în țară un test PCR negativ, indiferent de unde vin.

”Descurajăm orice călătorie în exterior, în general orice călătorie dacă nu este strict necesară”, a mai declarat Merkel.

Măsuri similare, de descurajare a călătoriilor, sunt pregătite și Marea Britanie. Puteți citi mai multe despre acest subiect în articolul de mai jos.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.