Generaţia Tech 2022 acordă 250 de burse tinerilor din Vrancea

FOTO: yeiferr/Pixabay.com
FOTO: yeiferr/Pixabay.com

Tinerii din judeţul Vrancea, cu vârse între 16 şi 24 de ani, se pot înscrie pentru una din cele 250 de burse oferite de programul de specializare în IT&C. Candidații selectați vor urma cursuri de formare în specializări precum Web Design, Dezvoltare web, Java/ Fullstack JavaScript.

Programele de specializare în IT&C durează între două şi patru luni și constau în întâlniri şi sesiuni cu mentori specialişti, sesiuni de lucru pentru micro-proiecte, ateliere de angajabilitate şi activităţi interactive, precum şi competiţii. Tinerii înscrişi vor intra într-o etapă de selecţie, iar cei admişi vor beneficia de pregătire profesională şi de sprijin în a obţine joburi entry-level sau internship-uri în domeniul IT&C.

Persoanele interesate se pot înscrie prin accesarea site-ului dedicat, la următorul link: https://generatiatech.ro/vrancea/.

Ajuns la cea de-a IV-a ediţie, Generaţia Techa demarat în 2019 cu sprijinul Google.org şi a format peste 1.700 de specialişti în IT & digital, în peste 20 de orașe din țară.

Programul Generaţia Tech este un proiect dezvoltat de Digital Nation, pentru a acoperi nevoile de digitalizare ale României, în contextul în care doar 29% din populaţie are competenţe digitale de bază. România să află pe ultimul loc în Europa în termen de index de digitalizare, conform raportului de ţară McKinsey, Rise of the Digital Challengers 2019.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.