General în rezervă, prins în flagrant delict când lua o mită de 75.000 de euro

FOTO: cocoparisienne/Pixabay.com
FOTO: cocoparisienne/Pixabay.com

Generalul în rezervă Florin Mihalache, fost director adjunct al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale în perioada 2001-2005, a fost reținut de procurorii DNA după ce a fost prins în flagrant delict luând o mită 75.000 de euro de la administratorul unei firme, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.

Aceleași surse spun că, inițial, acesta i-ar fi cerut omului de afaceri un autoturism de lux – Audi Q8 sau BMW X7. El a fost prins de procurori pe stradă, în sectorul 1, după ce primise banii.

HotNews.ro mai reletează că, în momentul în care a primit banii, generalul în rezervă a scos o pereche de mănuși chirurgicale și o lampă UV, verificând toate cele 310 bancnote primite, pentru a nu avea înscrise pe ele „mită” sau „flagrant”.

„În perioada august 2021 – ianuarie 2022, inculpatul ar fi pretins, în mod repetat, de la administratorul unei societăți comerciale (martor în cauză) inițial un autoturism de lux ulterior contravaloarea acestuia, de 75.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are asupra unui alt om de afaceri cu care martorul avea mai multe litigii comerciale, în scopul stingerii acestora”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Concret, „intervenția” inculpatului trebuia să se finalizeze cu încheierea unei tranzacții privind stingerea tuturor litigiilor aflate pe rolul instanțelor din București și achitarea de către una dintre societățile controlate de omul de afaceri către societatea martorului a unor datorii în cuantum de aproximativ 1,5 milioane de euro.

„Pentru a disimula proveniența sumei pe care ar fi urmat s-o primească pentru „serviciile” sale, la data de 6 ianuarie 2022, inculpatul ar fi încheiat cu martorul un contract fictiv de împrumut. În contextul menționat mai sus, la data de 12 ianuarie 2022, inculpatul ar fi primit cei 75.000 de euro pretinși, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se mai arată în comunicat.

Vă recomandăm și:

AICI vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.