Gabriela Firea a decis: Gata cu școala în această săptămână!

Gabriela Firea. Foto: PSD
Gabriela Firea. Foto: PSD

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a anunțat că toate grădinițele și școlile din sistemul de stat vor fi închise în această săptămână, din cauza condițiilor meteorologice vitrege.

Firea a declarat, în cadrul comandamentului de iarnă, că instituțiile private pot să aleagă dacă vor funcționa în aceste zile.

„Îi înțeleg pe părinți, dar îi rog să găsească soluții în familie, între cunoscuți, dar sa nu îi lase pe copii în viscol, în ger. Cred că este o măsură legală și responsabilă. Pentru cazurile în care o familie nu găsește o soluție, venim în ajutor la numărul nostru verde și primăria generală prin DGASPC și primăriile de sector vor găsi soluții pentru aceste situații punctuale în care părinții nu au găsit pe nimeni să supravegheze copiii. După cum transmite ANM, lucrurile nu arată bine toată săptămâna, va fi în continuare ger”, a declarat primarul Gabriela Firea.

”Sunt și eu părinte, am fost și eu mamă tânără și știu ce înseamnă să nu te descurci într-o astfel de situație, dar cred că trebuie să dăm dovadă de omenie, să ne ajutăm între noi și să nu mai punem problema că nu avem ce să facem cu copiii pentru că sunt școlile închise”, a mai spus Gabriela Firea.

Săptămână geroasă în Capitală

Meteorologii au anunțat că gerul va persista, în Bucureşti, până pe data de 2 martie, maxima termică nu va depăşi minus 7 grade Celsius, în timp ce noaptea temperatura va coborî până la minus 19 grade Celsius, posibil chiar mai scăzută.

Marţi, temperatura maximă în Capitală va fi de minus 7 grade Celsius, iar intensificările de vânt vor amplifica senzaţia de rece. Treptat, atât ninsoarea, cât şi vântul se vor diminua în intensitate. Stratul de zăpadă va mai creşte cu aproximativ 3 centimetri, iar rafalele vor mai atinge la începutul zilei 40 – 50 km/h, în scădere după-amiaza, spre 30 – 35 km/h, trecător spulberând zăpada.

De miercuri se instalează gerul, iar apoi va ninge din nou, urmând să se depună un strat nou de zăpadă, peste cel existent, de 5-10 centimetri.

În perioada 28 februarie, ora 8:00 – 1 martie, ora 8:00, valul de frig va persista şi va fi ger în cea mai mare parte a intervalului, în intensificare noaptea, când temperatura va coborî până la minus 15 şi minus 14 grade, mai scăzută până în jur de minus 18 grade la periferie. Maxima termică nu va depăşi minus 7 şi minus 6 grade Celsius.

Potrivit ANM, de joi dimineaţa, de la ora 8:00, până vineri, la ora 8:00, gerul va persista în cea mai mare parte a intervalului, maxima termică nu va depăşi minus 7 grade Celsius, iar noaptea temperatura va coborî până la minus 19 – minus 16 grade Celsius, posibil mai scăzută la periferia oraşului. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

ANM a emis două noi coduri de viscol și ninsori. Lista județelor afectate

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.