Frumoasa poveste a handbalistelor din Neptun. Performanţă pe stomacul gol

CSU Neptun este una dintre cele mai sărace echipe din campionatul feminin de handbal al României. Chiar şi aşa, formaţia a obţinut ieri calificarea la turneul final al Cupei României, unde va întâlni titani financiari, precum HCM Baia Mare sau CSM Bucureşti.

Neptun Constanţa a învins ieri, cu mari emoţii, scor 18-17, pe Dunărea Brăila, o echipă mult mai experimentată, şi s-a calificat în Final Four.

Gruparea de la malul Mării Negre s-a luptat eroic în faţa a doar câteva zeci de spectatori. Golul decisiv al meciului a fost marcat de Adriana Stoian, când mai erau de jucat doar câteva secunde.

Este o performanţă istorică pentru CSU Neptun, una dintre cele mai sărace echipe din Liga Naţională, unde ocupă antepenultimul loc (12) cu trei meciuri înaintea finalului sezonului regulat. După izbânda neaşteptată de ieri, antrenorul Ion Crăciun a cerut achitarea salariilor restante pentru jucătoare.

„Eu pot face performanţă şi în condiţiile astea. Sunt învăţat. După câte am făcut la Constanţa, nu cred că am un an complet plătit. Eu sunt de ani de zile cu criza în suflet. Am experienţă, dar fetele astea n-au nicio vină”, a spus tehnicianul.

Turneul final al Cupei României se va disputa la Baia Mare, unde mari favorite sunt gazdele, HCM – câştigătoarea ultimelor două ediţii – şi CSM Bucureşti, ambele având bugete de câteva milioane de euro şi echipe compuse din superstaruri internaţionale. În Final Four va fi prezentă şi formaţia SCM Craiova, care a trecut ieri, pe teren propriu, de CSM Cetate Devatrans, cu 36-30.

HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti se luptă la cuţite şi pentru titlul de campioană a României, maramureşencele având un singur punct avans în clasament. Mai mult, Baia Mare se bate şi pentru gloria europeană, urmând să îşi măsoare forţele cu rusoaicele de la Dinamo Volgograd în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Dacă pentru HCM, Cupa României este doar un obiectiv marginal, CSU Neptun – o victimă sigură la turneul final – a arătat că sportul nu are nevoie de bani ca să trăiască frumos.

Recomandările editorilor GreatNews:

Șova a scăpat de cătușe cu mir și rugăciune. Azi, Dumnezeu a fost senator
Politicienii și Dumnezeu. Cum îl descoperă brusc pe Cel de Sus când ajung în fața justiției
În pat cu dușmanul. Fuga dintr-o închisoare fără gratii, după 24 de ani

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.