Fotografii uimitoare, participante la Sony World Photography Awards

Fotografie de Andrew Suryono, Indonezia


„Sony World Photography Awards” este unul dintre cele mai mari și cele mai respectabile concursuri anuale de fotografie pentru amatori și profesioniști din domeniu, iar fotografiile participante sunt mereu spectaculoase și surprind imagini din natură sau portrete.

Vlad Eftenie a reușit anul acesta performanța de a fi câştigătorul categoriei Open Low Light în cadrul competiţiei Sony World Photography Awards 2014, cu fotografia „First Snow”, în care arată un instantaneu din București, pe un peron al unei linii de tramvai.

First Snow, Foto: Facebook Vlad Eftenie
First Snow, Foto: Facebook Vlad Eftenie

Pentru 2015, mai mulți fotografi din întreaga lume se întrec în cele trei categorii, Open, Youth și Pro, iar înscrierile au loc până pe data de 5 ianuarie 2015. La categoria Pro a competiției, înscrierile au loc până pe 8 ianuarie 2015.

Una dintre fotografiile care au mari șanse să câștige marele premiu este a lui Andrew Suryono, care a surprins un urangutan în timp ce se proteja de ploaie.

„Am mers să fotografiez urangutanii din Bali și a început să plouă. Chiar înainte de a pune aparatul departe de ploaie, am văzut acest urangutan când a luat o frunză de bananier și și-a pus-o pe cap pentru a se proteja de ploaie”, a spus Suryono despre fotografia cu primatul.

Premiile constau în bani (5.000 de euro pentru fiecare categorie) și în echipamente Sony pentru aparatul foto. Totodată, cu ocazia ceremoniei de decernare a premiilor, câștigătorii primesc o călătorie gratis până în Londra (cu două nopți de cazare la hotel).

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

output_Hh9RjX

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.