Fotbalul românesc, mereu surprinzător. O echipă a ajuns de la retrogradare pe podium!

Dacă nivelul calitativ al fotbalului din Liga 1 se depreciază de la etapă la etapă, suporterii români sunt, totuși, răsplătiți, cu răsturnări spectaculoase de situație în afara terenului de joc.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne joacă și în acest sezon un rol important în stabilirea ierarhiei finale a clasamentului, la fel cum a făcut-o, aproape fără excepție în ultimii ani.

CFR Cluj a primit înapoi cele 24 de puncte, pe care FRF i le luase, la sfârșitul turului, în contul unor datorii către șase jucători. Astfel, ardelenii, care în prima parte a sezonului s-au bătut pentru locurile fruntașe, iar în retur au stat doar în zona retrogradării, au revenit la vârf, pe locul 3, urcând 13 poziții într-o clipă.

”Nu aveam cum să pierdem pentru că legea insolvenţei ne dădea dreptate. S-a făcut un abuz mare împotriva CFR-ului atunci când s-a dat decizia de a ni se lua cele 24 de puncte!”, a spus Iuliu Mureşan, președintele clujenilor, pentru Gazeta Sporturilor.

Federația Română de Fotbal a anunțat că ar putea face apel, menționând că așteaptă ”motivarea acestei decizii”.

Cum în acest sezon retrogradează șase echipe, iar CFR era una dintre ele, decizia TAS o aruncă sub linia roșie pe Gaz Metan Mediaș.

În liga secundă vor ajunge, aproape sigur, și formațiile Rapid București, Universitatea Cluj și FC Brașov. Ceahlăul Piatra Neamț și Oțelul Galați sunt deja retrogradate.

Situația se complică și la vârf, unde CFR Cluj a trecut cu două puncte peste Petrolul Ploiești, coborându-i pe prahoveni de pe podium. Chiar dacă la titlu mai au șanse, de multă vreme, doar ASA Târgu Mureș și Steaua, poziția ocupată la finalul sezonului stabilește sumele primite de echipe în stagiunea viitoare din drepturile de televizare, iar pragurile sunt destul de abrupte.

Astăzi debutează penultima etapă a sezonului. Primul meci, cel de la Mediaș, dintre Gaz Metan și Concordia, poate rezolva situația la baza clasamentului. O victorie a grupării din Chiajna închide complet discuția retrogradării, în timp ce o remiză le ”ține în viață” doar pe Gaz Metan și Rapid.

Duminică seara, de la ora 21.00, se dispută meciurile relevante în cursa pentru titlu: Steaua – FC Botoșani și Astra Giurgiu – ASA Târgu Mureș. ”Roș-albaștrii” speră într-un pas greșit al ardelenilor, care au un punct avans în clasament, fiind la 180 de minute de un titlu istoric.

Nu s-a întâmplat niciodată în istoria fotbalului românesc ca o nou-promovată să devină campioană.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în construcții și industrie pentru români în străinătate
Reduceri incredibile la tablete și huse la eMag
Un elev român a inventat un robot care rezolvă cubul Rubik