Fostul toboșar al trupei Proconsul a murit la doar 42 de ani

proconsul Răzvan Gorcinski
Răzvan Gorcinski, primul din stânga, alături de ceilalți membri ai trupei Proconsul. Foto: Facebook (Proconsul)

Fostul toboșar al trupei Proconsul, Răzvan Gorcinski, a murit la 42 de ani. Apropiații săi au anunțat că a suferit o septicemie neașteptată.

„Din păcate, Răzvan, prietenul și fratele nostru, nu mai este printre noi. Din fericire, e într-un loc mai bun, unde se poate odihni după ani de călătorii si miile de concerte. Dumnezeu să te odihnească Răzvan, să mângâie și să întărească familia!”, a transmis trupa Proconsul pe pagina sa oficială de Facebook.

Recent, la 27 iulie, Răzvan Gorcinski a anunțat că a încetat colaborarea cu formația Proconsul. „Deși trăim sub același CER, avem orizonturi diferite”, a scris el într-un mesaj pe aceeași rețea de socializare.

Ieri, Florența Marin, o apropiată a artistului, a anunțat că Răzvan Gorcinski suferă de septicemie și că se luptă pentru viața sa.

Dragii mei,

Ne aflăm în fața unei situații dificile și sensibile. Vreau să ne adunăm cu gândurile și rugăciunile noastre în jurul unui om special, un artist talentat și un suflet frumos. Artistul nostru drag, Răzvan Gorcinski, se află într-o luptă acerbă pentru viața lui.

În urma unei septicemii neașteptate, care a pus stăpânire pe corpul său plin de viață, starea lui de sănătate este critică.

„Răzvan nu este doar un nume în lumea muzicii, ci și un prieten drag și un coleg de neuitat. A lăsat amprenta sa muzicală în trupe de legendă care au creat povești precum PACT by Leo Iorga & Adrian Ordean, a împărtășit pasiunea sa pentru ritmuri alături de Proconsul și mai recent, Kempes, dar și la Morandi și Antract, iar acum se află la răscrucea unei bătălii vitale.

Răzvan, în aceste momente dificile, vrem să știi că nu ești singur. Ești înconjurat de noi toti, care îți apreciem talentul, bunătatea și pasiunea pentru muzică. Să știi că fiecare gând și rugăciune trimisă către tine poartă cu sine energia noastră de vindecare și putere.

În același timp, să nu uităm să ne îndreptăm gândurile noastre calde și încurajarea noastră către familia lui Răzvan. În aceste momente de nesiguranță și așteptare, sprijinul noastru aduce alinare și putere în această călătorie plină de provocări. Să le trimitem toată puterea noastră, toată iubirea noastră și toate rugăciunile noastre pentru a depăși acest moment critic”, a scris Florența Marin pe Facebook.

proconsul Răzvan Gorcinski
Foto: Răzvan Gorcinski (Facebook)
Foto: Răzvan Gorcinski (Facebook)
Foto: Răzvan Gorcinski (Facebook)
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.