Fostul fotbalist Dănuț Lupu a fost condamnat la închisoare cu executare. Prima reacția a fostului sportiv

Fost fotbalist la Dinamo, Panathinaikos Atena sau Rapid, Dănuț Lupu, în vârstă de 56 de ani, a fost condamnat la 7 luni și 10 zile de închisoare cu executare, pentru că a condus fără permis.

Într-o intervenție telefonică pentru Fanatik, Dănuț Lupu a spus că se aștepta să execute o pedeapsă mai mică.

„Pe mine mă întrebi ce s-a întâmplat? Dacă justiția română m-a considerat vinovat, atunci sunt vinovat. Asta e viața. Ce vrei să facem? Pot să fac ceva? Dacă atât au considerat ei… Dacă mă prindeau beat, drogat sau ceva, poate îmi dădeau mai puțin, dar așa… Ce vrei să facem?

Nu am omorât pe nimeni, nu am furat niciun ban de la bancă, nu m-au prins drogat sau băut… Doar m-am dus la spital. Nu s-a ținut cont de lucrul ăsta, chiar dacă au controlat și au văzut că am fost la spital. Dar nu mai contează.

Spunea un prieten că statul cheltuie mai mulți bani cu mine 4 luni, decât să îmi dea o amendă penală. Voi face mai puțin, 3 – 4 luni. Cât cheltuie statul român cu mine? Nu era mai câștigat dacă îmi dădea o amendă? Nu am o faptă în care să fi făcut nu știu ce…

Astea sunt legile în România, nu avem ce să facem. Eu le respect. Dacă ei au considerat că sunt un pericol public… Ce să fac în închisoare? Voi scrie cărți (n.r – râde). Știam că aici se va ajunge. Lumea trebuie să dea exemple. Îl dă pe ăla care era beat și drogat și a omorât doi oameni? Nu. Mă dă pe mine. Dă un exemplu care chiar a făcut ceva.

Recunosc că am greșit. Dar am greșit în contextul că mă duceam la spital. O să accept. Orice om cred că ar face ce am făcut eu. Nu regret. Nu am avut altă modalitate să ajung la spital. Ce era să fac? Uber nu venea, taxiuri nu erau…”, a declarat Dănuț Lupu, pentru Fanatik.

Acesta a mai spus că nu este în țară și că se întoarce sâmbătă sau duminică.

„Am plecat să fac niște analize. Nu fug. Pot veni doar sâmbătă sau duminică. Când voi veni, mă vor aștepta la aeroport, cu flori (n.r- râde). Glumesc…

Nu-mi fac probleme pentru mine, îmi fac probleme pentru familie. Soția va pleca înainte și eu voi pleca ultimul. Soția e cu mine. Din nefericire pentru ea, pe 5 e ziua ei de naștere. De asta am ales să mă întorc sâmbătă sau duminică. Câteodată și oamenii mari mai plâng”, a adăugat Lupu, printre lacrimi, la finalul intervenției la „Fanatik Superliga”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.