Fost subofițer DGA, filmat plângând în hohote în timp ce e ridicat de polițiști

Un fost subofițer al Direcției Generale Anticorupție Arad, cercetat pentru șantaj, a fost filmat în timp ce plângea în hohote în curtea Inspectoratului de Poliție Județean Arad. Potrivit jurnaliștilor locali de la CriticArad.ro, fostul ofițer îi ruga pe polițiști să nu dea o înregistrare pe care o avea pe telefon.

După ce au fost publicate imaginile, acesta a luat legătura cu jurnaliștii de la Critic Arad și le-a spus ce ar fi în respectiva înregistrare de pe telefon. „Apar numele cele mai grele din mafia transportatorilor din Arad și care, dacă ar fi dată cuiva, ar însemna că eu mai am foarte puține ore de viață după… și nu mă gândesc la mine, cât la copiii mei și la soția mea!”, le-a spus subofițerul DGA George-Roman Tabuia. Potrivit Critic Atac, soția sa este consilier local PNL de Arad.

Acesta spune că a făcut mai multe copii după filmarea respectivă și că așteaptă „momentul potrivit din punct de vedere juridic, pentru a o face publică”. Acesta a mai spus că dosarul ar fi pornit de la un coleg de serviciu.

După apariția imaginilor, Biroul de Informare și Relații Publice al Direcției Generale Anticorupție a venit cu precizări.

„În imagini apare un agent de poliție, fost angajat al Serviciului Județean Anticorupție Arad, cercetat în prezent într-un dosar al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara pentru o faptă care nu are legătură cu atribuțiile de serviciu. De altfel, la scurt timp după dobândirea calității de suspect în cauză, agentul a solicitat, prin raport, încetarea raporturilor de serviciu cu unitatea noastră.

Precizăm faptul că, în conformitate cu prevederile legale, dosarul este în competența exclusivă a procurorului, sens în care nu suntem în măsură să vă oferim alte date.

Totodată, cu acest prilej, precizăm că instituția noastră se delimitează total de comportamente ilegale sau în dezacord cu normele morale, fiind o unitate bazată pe valori profunde, în deplin respect față de competențele profesionale ale personalului propriu”, au transmis reprezentanții DGA.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.