Fost apropiat al lui Buzatu: „Are cel puțin 1.000 de oameni plasați în puncte cheie. Aceștia au la rândul lor soții, soți, copii, nepoți…”

Unul dintre partenerii politici ai lui Dumitru Buzatu a fost Corneliu Bichineț. Acesta a povestit, în urmă cu două luni, pentru Libertatea, cum a reușit Buzatu să-și consolideze puterea pe plan local în județul Vaslui, pe care îl conduce cu mâna de fier de 30 de ani.

„Nu îl încadrez pe Dumitru Buzatu nici la oameni buni, nici la oameni răi. E un om complex, am colaborat cu el 12 ani și îl cunosc foarte bine.

De câte ori a putut, m-a umilit, pentru că așa face el și nu exclud ca în viitorul lui să se întâmple ceva foarte urât”, spunea, în iulie, Corneliu Bichineț, care acum este vicepreședinte la PMP Vaslui.

Acesta mai spune că Buzatu a reușit să facă, „datorită stilului său abil și foarte viclean”, o încrengătură atât de puternică încât cu greu poate fi destructurat și înlăturat.

„Are cel puțin 1000 de oameni pe care i-a plasat în toate punctele cheie ale județului. Cei 1000 de oameni au la rândul lor soții, soți, copii, nepoți și așa mai departe.

Cum a fost el mai deștept decât toți ceilalți oameni politici din județ? Înlăturându-i, pe rând, sau plasându-i în locuri confortabile pe toți cei care îl deranjau”, a spus Corneliu Bichineț. 

Sâmbătă, Tribunalul Vaslui a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile pe numele fostului lider PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. Acesta a fost prins de procurorii DNA în timp ce a primit o mită de 1,25 de milioane de lei. Este vorba despre un procent de 10% dintr-un contract pe care un om de afaceri spera să-l obțină pentru modernizarea unui drum din județul Vaslui.

Procurorii DNA au filmat momentul în care Dumitru Buzatu primește mita de la omul de afaceri.



Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.