Florin Cîțu vrea să înghețe salariile bugetarilor și în 2022

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul liberal Florin Cîțu spune că înghețarea salariilor bugetarilor este o soluție și pentru anul viitor, explicând că ”așa începe reforma”.

”Este adevărat, şi de aceea am luat aceste măsuri anul acesta, o măsură nepopulară de a menţine anvelopa salarială la nivelul anului trecut, iar anvelopa salarială rămâne şi anul viitor, creşte foarte puţin, la acelaşi nivel. Reforma aşa începe, prin stoparea creşterii anvelopei salariale şi forţând reforma în interiorul sistemului. Ştiu foarte bine ce spuneţi, că e competiţie neloială din partea statului”, a declarat prim-ministrul.

Salariile bugetarilor din 2021 sunt deja înghețate la nivelul anului 2020, însă Cîțu crede că efortul bugetar pe care statul îl face cu angajații săi este deja suficient de mare.

”Şi e nu numai pe salarizare, este şi modul în care statul lucrează cu sectorul privat, în momentul în care statul controlează sectorul privat şi aşa mai departe, sunt multe probleme aici şi de asta e nevoie şi de transparentizare, dar şi de un mod mai eficient al statului pe care-l vom face prin digitalizare. Eu nu cred că a schimba oameni, a pune un om nou pe un proiect pe care-l avem de ani de zile va rezolva problema”, a mai afirmat Florin Cîţu, într-o declarație de presă.

Premierul a dat apoi vina pentru situația în care se află statul român pe fostul președinte Ion Iliescu.

”Avem 30 de ani de socialism cu faţă umană, asta a fost problema României, de acolo ni se trage problema, de la Iliescu şi de la proprietatea privată care e ‘un moft’, avem două probleme mari. Într-un stat în care piaţa îşi alege campionii, proprietatea privată e sfântă şi de aici pornim şi în direcţia asta mergem, eu acolo vreau să ajung. Deci, campionii sunt aleşi de piaţă, nu de stat”, a concluzionat Cîţu.