Florin Cîțu spune că vom renunța la mască doar după ce vor fi vaccinați 10 milioane de români

florin cîțu vaccinat
Florin Cîțu s-a vaccinat. Foto: Captură Facebook

După ce anunțase că normalitatea în România va reveni de la 1 iunie, premierul României, Florin Cîțu, a spus că obligativitatea purtării măștii de protecție ar putea fi ridicată începând cu 1 august.

”Obiectivul meu și al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români. Pentru asta avem două ține: – până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane; – până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane. Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinați, putem lua în considerare renunțarea la masca de protecție. Până atunci, fac apel la fiecare dintre voi să respectați măsurile de protecție și să mergeți la vaccinare”, a scris premierul pe Facebook.

”Vreau de la 1 iunie să relaxăm aceste condiții în 2 etape, 1 iunie și apoi sfârșitul lunii iulie când vom avea 10 milioane de persoane vaccinate să revenim la normal. Și să revenim la normal înseamnă să revenim la viața de dinainte: fără restricții, fără mers noaptea, fără măști și așa mai departe. Trebuie să ne vacinăm ca putem să ajungem acolo”, a declarat prim-ministrul de la Palatul Victoria.

Potrivit celor mai recente date oficiale, până în prezent au fost vaccinați cu ambele doze doar 1,3 milioane de români, iar aproape 900.000 au primit prima doză.

În ultimele 24 de ore fuseseră vaccinați 56.823 de români.

În total, până acum, în România au fost semnalate 11.785 de reacții adverse comune și minore.