Florin Cîțu se bate cu pumnul în piept: ”Am reușit imposibilul”

Florin Cîțu. Foto: Gov.ro

Liberalul Florin Cîțu se laudă cu o creștere a investițiilor nete în economia națională de doar 0,1%. Premierul susține că a ”reușit imposibilul”.

Potrivit datelor provizorii publicate de Institutul Național de Statistică, investiţiile nete realizate în economia naţională au însumat 106,195 miliarde de lei în 2020, în creştere cu 0,1%, comparativ cu anul 2019.

”Am reușit imposibilul!”, s-a fălit premierul pe Facebook.

”Anul trecut am arătat că e posibil să crești investițiile chiar dacă economia trece prin cea mai mare criză economică din ultima sută de ani.

Investițiile au fost cele care au permis plata salariilor crescute din sectorul bugetar la timp, plata pensiilor crescute la timp, plata șomajului tehnic pentru 1.4 milioane de români. Dar mai ales investițiile au fost cele care au menținut locurile de muncă și, astfel, România a avut cea mai mare creștere economică din UE.

O economie liberală încurajează și susține investițiile. În 2021 accelerăm lucrurile, iar investițiile susținute de buget cresc cu peste 8 miliarde lei, la un nivel record din ultimii 30 de ani, de 62 miliarde lei.

România, în sfârșit, merge în direcția bună pentru toți românii”, a mai scris Florin Cîțu.

Datele INS arată că avansul a fost susținut mai ales de lucrările de construcții noi, unde investițiile au crescut cu peste 15% în trimestrul IV 2020 față de aceeași perioada a anului 2019.

În trimestrul IV 2020, comparativ cu trimestrul IV 2019, investiţiile nete realizate în economia naţională au scăzut cu 0,6%, cele mai importante regrese fiind înregistrate la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 14,5% şi la alte cheltuieli cu 8,8%.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.