Florin Cîțu: ”Ne pregătim pentru un număr mai mare de cazuri”

Florin Vasile Cîțu privind cu îngrijorare evoluția pandemiei din România. Foto: Facebook

Premierul Florin Vasile Cîțu spune că a dat dispoziții pentru pregătirile necesare în cazul în care numărul de cazuri noi de COVID-19 din România va crește considerabil în perioada următoare.

”Vreau să mă asigur că pacienții și personalul medical vor avea tot ce le trebuie pentru a trece cu bine peste valul 3 al pandemiei”, a scris Cîțu pe Facebook.

”Deocamdată, in România nu este o creștere accelerată a infectărilor și putem sa împiedicăm acest lucru, dacă ne vaccinăm și dacă respectăm măsurile de protecție. Ne pregătim însă și pentru un număr mai mare de cazuri, pentru a fi precauți și a nu fi luați prin surprindere”, a continuat prim-ministrul.

Cîțu a cerut să se ia următoarele măsuri:

”1. Creșterea numărului real de paturi ATI la 1600. Identificarea unor spitale noi care ar putea sa se alăture celor existente in lupta anti-COVID.
2. Asigurarea stocurilor necesare de medicamente in toate spitalele care tratează pacienții cu COVID-19.
3. Asigurarea echipamentelor de protecție pentru cadrele medicale.
4. Un plan clar pentru situația in care va fi nevoie de detașări de cadre medicale.
5. Continuarea vaccinării in forță”, a mai scris premierul Cîțu, pe Facebook.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 4.383 de cazuri noi, depistate în 20.585 de teste.

Numărul pacienților de la Terapie Intensivă este foarte ridicat: 1.232.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.