Florin Cîțu a fost propus premier de PNL

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

PNL îl propune ca premier pe Florin Cîțu, care în acest moment este ministru al Finanțelor. Conducerea liberalilor a validat propunerea lui Cîțu pentru funcția de premier. La vot a fost o singură abținere.

„Mulţumesc colegilor pentru încredere. Pentru mine e o onoare această nominalizare şi în perioada următoare obiectivul este de a forma cât mai repede o majoritate parlamentară pentru că e nevoie de un Guvern cât mai repede”, a declarat Florin Cîțu.

În aceeași ședință, liberalii au decis să îl susțină pe Ludovic Orban pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Am convocat reuniunea BPN al PNL pentru a decide propunerea PNL pentru funcţia de premier. Cu o singură abţinere, BPN al PNL a decis ca propunerea noastră pentru funcţia de premier să fie Florin Cîţu. În BPN am stabilit partenerii posibili cu care negociem formarea unei majorităţi parlamentare pentru susţinerea Guvernului.

E vorba de USR-PLUS şi UDMR. Vom purta discuţii şi cu minorităţile din Camera Deputaţilor. Nu este întâmplătoare această nominalizare. Va urma o perioadă dificilă în care este nevoie de o bună administraţie, este nevoie de credibilitate în faţa mediului de afaceri, a partenerilor externi.

Domnul Cîţu a purtat negocieri cu parteneri internaţionali şi a reuşit să menţină ratingul de ţară într-o perioadă foarte dificilă pentru România. Domnul Cîţu are în continuare multe soluţii”, a declarat Ludovic Orban.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.