Ură oarbă îndreptată împotriva unei femei care are același nume precum agresoarea de la metrou

O femeie care locuiește în Alexandria, județul Teleorman, și care poartă același nume precum agresoarea de la metrou, a devenit ținta jignirilor în mediul online, după ce mai mulți internauți au confundat-o și s-au grăbit să îi adreseze injurii și blesteme.

Magdalena Șerban a publicat ulterior un mesaj pe Facebook prin care își arată dezamăgirea față de ura de care au dat dovadă unii oameni.

„Pe fondul scandalului generat în Parlamentul României de aleșii noștri pe legile Justiției și a funeraliilor Regelui Mihai, crima de la metroul bucureștean a furnizat zilele acestea un subiect comentat de mulți dintre conaționali. Personal nu aș fi acordat foarte multă atenție acestei tragice întâmplări, este treaba autorităților, analiștilor, psihologilor și psihiatrilor să analizeze sistematic speța. Însă, coincidența numelui meu cu cel al nefericitei de la metrou mi-a adus suficiente injurii care m-au determinat să reacționez. Poate că e firesc ,,să se ridice țara” în asemenea situații, dar e nefiresc să devin ținta unei gloate împinsă de ură și însetată de sânge nevinovat”, a comentat ea pe rețeaua de socializare.

„Persoane cu nume reale sau sub false identități, împinse doar de insticte primare, s-au grăbit să transmită pe adresa mea mesaje neprietenoase, fără o minimă documentare. Dincolo de injurii și abjecții, nu doresc vreo răzbunare, dimpotrivă, rețin doar mâhnirea față de detractorii mei. Este o realitate tristă faptul că pentru mulți români noțiunile de bun simț, omenie, educație nu au nicio semnificație”, a mai scris ea.

„Trăim o criză morală fără precedent, trăim vremuri în care românii sunt contra altor români, irosindu-și energia în mesaje și atitudini încărcate de ură. Nu aștept nici măcar scuze de la cei care au cutezat să lovească nemeritat. De departe, cel mai trist pentru mine este faptul că foarte mulți tineri sunt lipsiți de repere. În acest context, vă întreb: Cu cine, cum și când putem redobândi demnitatea poporului român?”, continuă mesajul.

Potrivit adevarul.ro, femeia a primit mai multe mesaje prin care a fost jignită: ”Eşti o criminală! Nenorocito!” sau ”Să-ţi fie ţărâna uşoară în puşcărie” sunt doar două exemple.

Chiar și după explicațiile oferite, unii comentatori au spus că nu o cred deoarece seamănă cu agresoarea de la metrou: ”Bună ziua, doamnă. În legatura cu incidentul, spuneţi că se fac aberaţii la adresa dumneavoastră. Cum se face că şi numele şi înfăţişarea sunt aceleaşi, nu că vă acuz, dar e o nedumerire. Să aveţi sora geamănă chiar identică?”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.