Femeia fantastică: e voluntar la 103 ani și nu are nevoie de ajutor. Care este secretul longevității sale

mary cotter
Maty Cotter și-a sărbătorit cea de-a 103-a zi de naștere. Foto: Captură abc7.com

La jumătatea lunii octombrie, Mary Cotter și-a sărbătorit cea de-a 103-a aniversare, însă nu a petrecut ziua stând pe scaun și primind cadouri. Femeia ajunsă la o vârstă venerabilă este voluntar la Centrul pentru Seniori din Montclair, așa că de ziua ei i-a servit pe rezidenți cu ceai și cafea, relatează abc7.com.

De 25 de ani, Mary este voluntar la Centrul pentru Seniori din Montclair, California, SUA, iar cu ocazia împlinirii vârstei de 103 ani a primit în dar de la prietenii săi costumul „Femeii fantastice”, personajul din serialul cu același nume din anii ’70.

În ciuda trecerii anilor, centenara nu și-a pierdut ușurința în mișcare, iar cei din jur sunt uimiți de energia ei de neoprit. Ea continuă să locuiască singură, nu are nevoie de îngrijire și își conduce mașina de acasă și până la centru în fiecare zi lucrătoare a săptămânii, chiar dacă plouă.

Mary Cotter crede că secretul longevității sale stă în viața activă pe care o duce și în programul său zilnic de activități. „Cred că pur și simplu mă mențin ocupată”, a povestit ea pentru sursa citată.

Într-adevăr, Mary este ocupată de ani de zile. În anii ’30 și-a ajutat liceul să câștige campionatul statal de înot. Apoi, când avea 60 de ani, a început să îi învețe pe copii să înoate, iar la 90 de ani a contribuit la salvarea țestoaselor marine.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Un oraș fabulos, gata în cinci ani. Planul unui arhitect german cucerește lumea
Doi soți belgieni trăiesc visul românesc: „În Belgia a fost frumos, dar aici e inima!”
Reduceri eMAG Festivalul Toamnei. Cele mai bune oferte înainte de Black Friday 2015
Locuri de muncă în străinătate pentru mecanici și electricieni români

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.