Doi soți belgieni trăiesc visul românesc: „În Belgia a fost frumos, dar aici e inima!”

calafat
Calafat. Foto: Luciandrei (Wikimedia Commons)

Doi belgieni, soţ şi soţie, s-au mutat definitiv în România, la Calafat. Cei doi se declară vrăjiţi de oraşul de pe malul Dunării: şi-au cumpărat aici o casă veche pe care au renovat-o și și-au deschis o mică afacere, relatează digi24.ro.

Francoise şi Thomas Coupini se simt ca acasă în Calafat. În urmă cu 10 ani, un român angajat la firma lor de construcţii din oraşul belgian Liege i-a adus în vacanţă în România. Le-a plăcut atât de mult aici, încât în urmă cu patru ani au decis să se mute definitiv în România.

„Noi am fost aici la vacanţă şi am văzut tradiţie, cum se comportă lumea, cum e vara, iarna şi am gândit odată cu soţia mea: „Ce facem? Cumpăram o casă la Calafat?” Și am cumpărat!”, a povestit Thomas Coupini pentru postul de televiziune.

Cu banii strânşi din afacerea pe care au avut-o timp de 30 de ani în Belgia şi-au cumpărat o casă veche de peste 100 de ani din Calafat. Clădirea, renovarea ei și amenajarea unui magazin de suveniruri i-au costat 100.000 de euro.

„Calafat pentru mine este un oraş curat, frumos, liniştit, şi pentru vârsta noastră, e paradis! În Belgia a fost frumos, dar aici e inima!”, a explicat Françoise Coutini Couturier, citată de digi24.ro.

Prietenii recunosc că belgienii sunt inima oraşului şi adevăraţi ambasadori ai locului pentru că promovează localitatea peste hotare de fiecare dată când au ocazia. În semn de mulţumire, Primăria Calafat le-a oferit celor doi o Diplomă de Excelenţă şi o Distincţie Specială.

Françoise Coutini Couturier. Foto: Captură Digi24
Françoise Coutini Couturier. Foto: Captură Digi24

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Problemele unui preot care e „tată” pentru 117 copii
Un oraș fabulos, gata în cinci ani. Planul unui arhitect german cucerește lumea
Reduceri eMAG Festivalul Toamnei. Cele mai bune oferte înainte de Black Friday 2015
Locuri de muncă în străinătate pentru mecanici și electricieni români

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.