O fabrică Airbus se deschide săptămâna viitoare într-un mic oraș din România

orașul ghimbav
Foto: Asybaris01 (Wikimedia Commons)

Fabrica de elicoptere militare de transport Airbus, de la Ghimbav, va fi inaugurată săptămâna viitoare, anunță adevarul.ro.

La eveniment vor fi prezenți atât preşedintele Franţei, Francois Hollande, cât și premierul român Dacian Cioloş.

Producția de elicoptere va începe anul viitor, iar compania franceză a anunțat că are deja clienți pentru aparatele de zbor ce vor fi fabricate în România. 21 de specialişti români au absolvit în această vară un curs de pregătire de 11 luni la fabrica Airbus Helicopters de la Marignane, Franţa.

Fabrica de la Ghimbav va atinge capacitatea maximă de producţie în 2020, când va livra 15 elicoptere H215 pe an. În 2020, fabrica de elicoptere de la Ghimbav va avea 350 de angajaţi.

Compania a început deja recrutările. La ora actuală, fabrica de la Ghimbav caută tehnicieni, mecanici, inspectori de calitate, electricieni și operatori. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul airbushelicopters.ro.

„Cu aceste aparate de zbor de ultimă generaţie, fabricate în România, Airbus Helicopters ţinteşte piaţa globală a elicopterelor semi-grele la costuri reduse“, a precizat Durand într-un interviu pentru News.ro.

Potrivit acestuia, modelul H215 este un aparat ideal pentru misiuni ale ONU: operaţiuni de lucru aerian, transport utilitar, operațiuni de menținere a păcii, acţiuni umanitare, combaterea incendiilor, transport de persoane, misiuni ale forţelor de poliţie, de căutare şi salvare.

alicopter airbus
Elicopter Airbus. Foto: airbushelicopters.ro
elicopter airbus ghimbav
Elicopter Airbus H215 (de tipul celor care vor fi construite la Ghimbav). Foto: airbushelicopters.ro

Pe lângă producţie, fabrica de la Ghimbav va asigura, în colaborare cu compania IAR, mentenanţa pentru aparatele fabricate.

Proiectul fabricii din Ghimbav, oraș care are în jur de 4.600 de locuitori, a fost făcut de o firmă de arhitectură din Braşov în colaborare cu proiectanţi din Franţa.

Fabrica ridicată în nordul orașului are o suprafaţă de aproape 3 hectare, iar halele de producţie ocupă 9.600 de metri pătraţi. Fabrica include spații pentru depozitarea, producţia şi testarea elicopterelor, dar şi spaţii pentru birouri.

Airbus are 55.000 de angajaţi şi produce avioane şi elicoptere în 16 ţări.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Satul din România cu forma unui dreptunghi perfect. O bijuterie ascunsă, cu o poveste uimitoare

Taxele plătite de salariați s-ar putea dubla. Cresc contribuțiile la pensie și sănătate

O mare agenție de turism din România a intrat în faliment. Peste 1.000 de turiști păgubiți

 

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.