Explozie uriașă pe un șantier de pe Autostrada Moldovei. 4 muncitori au murit, alți 5 sunt răniți

Vasile Toiu
Foto: Vasile Toiu (Facebook)

4 muncitori au murit într-o explozie uriașă care s-a petrecut pe un șantier de pe Autostrada Moldovei A7, la Călimănești, județul Vrancea, anunță postul de televziune Digi 24.

Se pare că explozia s-a produs după ce, în timpul lucrărilor, muncitorii au lovit o magistrală de gaze cu un utilaj.

Explozia s-a produs în timpul nopții. Alți 5 muncitori se află la spital. Dintre aceștia, 2 sunt în stare gravă: unul are arsuri pe 60% din suprafața corpului, iar altul pe 35%.

Potrivit imaginilor transmise de postul de televiziune Digi 24, locul accidentului arată ca după bombardament. Bucăți din utilaje au fost aruncate la 100-200 de metri distanță de locul exploziei.

CNAIR a trimis o echipă la locul deflagrației. Aceasta s-a produs în timpul nopții.

Lucrările pe acel tronson sunt executate de o firmă din România și sunt finanțate prin PNRR.

Nicușor Halici, prefectul județului Vrancea, a declarat la postul de televiziune Digi 24 că ancheta va determina dacă muncitorii au făcut o greșeală sau conducta de gaze era la o adâncime prea mică.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.