Excursie de lux pentru zeci de bugetari români în Las Vegas, Los Angeles, New York, plătită din bani publici

las vegas SUA
Foto: tookapic / pixabay.com

În plină criză, angajați de la Poșta Română, Consiliile Județene Neamț și Ilfov, Romgaz, Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Radiocom și alte instituții de stat au petrecut două săptămâni în SUA la întâlniri de afaceri, dezvăluie publicația G4media.

Ei au fost în Las Vegas, Los Angeles, New York și Washington.

Costul pentru o persoană a fost de minimum 9.500 de dolari, potrivit unui răspuns al Consiliului Județean Ilfov, care și-a trimis în călătorii ambii vicepreședinți – Ștefan Rădulescu și Vincențiu Voicu (ambii PNL).

Vizita a fost organizată de o firmă privată, Grupul de Presă MediaUno, în colaborare cu Institutul Național de Statistică.

Evenimentul s-a numit ”Shaping the future 4 a better2morrow”.

Bugetarii români s-au întâlnit cu diverși oficiali americani, dar și cu reprezentanți ai unor companii locale.

G4media mai scrie că rezultatul întâlnirilor nu este clar. Publicația a întrebat explicit instituțiile participante care sunt beneficiile vizitei de două săptămâni, dar nu a primit niciun răspuns.

Reprezentanții Poștei Române au declarat că deplasarea a fost stabilită încă din 2020, de vechea conducere a instituției, iar actuala conducere a companiei de stat a vrut să rezilieze contractul pentru că „nu reprezenta o prioritate”, dar organizatorul evenimentului nu a acceptat rezilierea.

Romgaz a arătat că „evenimentul fost aprobat de SNGN ROMGAZ SA şi achitat în proporție de aproximativ 85% înainte de pandemie”.

Întrebați care a fost rezultatul vizitei, reprezentanții Romgaz au declarat pentru G4Media că au avut loc „întâlniri între reprezentații delegației cu oameni de afaceri şi oficiali guvernamentali din SUA şi România, ca oportunitate de identificare a posibilităților de colaborare sau schimb de bune practici”.

La vizită au participat și reprezentanți ai Depogaz, Primăriei Cristian, Asociaţiei Producătorilor de Energie Electrică – HENRO și ai Societății pentru Administrarea Participaţiilor Statului în Energie (S.A.P.E. S.A.).

Foto: tookapic / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.