Europa și-ar putea construi o armată puternică

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, a readus în discuție ideea creării unei armate a Europei. Potrivit liderului de la Bruxelles, Uniunea Europeană nu a fost luată foarte în serios atunci când a interevenit în dialogul dintre Ucraina și Rusia.

Potrivit Știrile TVR, declarația lui Junker pe această temă a fost făcută pentru publicația germană Welt am Sonntag. Acest spune că de câte ori s-a adus în discuție înființarea unei forțe armate a UE, au fost foarte multe voci contra, care au arătat că s-ar „ciocni” cu interesele și scopul NATO.

Însă Jean-Claude Junker dă asigurări în acest interviu și spune că o armată europenă nu ar diminua rolul NATO, ci chiar ar contribui la stabilirea mai clară, mai coerentă a unei politici externe de securitate.

De asemenea, acesta a mai subliniat faptul că înființarea unei armate ar transmite un mesaj foarte clar Rusiei, că europenii sunt foarte fermi atunci când vine vorba de apărarea valorilor Uniunii Europene.

Din câte se pare, propunerea lui Junker este susținută în Germania. O țară mare care s-ar putea împotrivi ar putea fi Marea Britanie, care în ultimii ani și-au exprimat rezervele cu privire la planurile care coagulează Uniunea Europeană.

FOTO: Pfc. Lloyd Villanueva, U.S. Army/Released/Flickr

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să citiți și următoarele articole din seria GreatNews dedicată violenței domestice, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

1,2 milioane de motive pentru care Ziua Femeii nu există în România
„Româncele vor să aibă și o carieră, și o familie. Dar în țara noastră e foarte greu”
Eclipsa parțială de Soare din 20 martie. Ce vom putea vedea din România
Tânăr reclamat la poliție pentru că a vrut să ajute un bătrân orb

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.