Tânăr reclamat la poliție pentru că a vrut să ajute un bătrân orb

eduard topertzer
Bătrânul pe care tânărul a vrut să îl ajute nu are un picior și este orb. Foto: Pagina de Facebook Eduard Topertzer

Un tânăr din județul Suceava, care a vrut să ajute un domn de 67 de ani, orb și cu un picior amputat, s-a trezit cu o reclamație la poliție, relatează Știrile Pro TV.

El a lansat o campanie pe internet pentru a-l sprijini pe bărbat, însa a fost reclamat de funcționarii primăriei, care l-au suspectat de înșelăciune. În plus, nici rudele pensionarului nu au fost de acord ca bătrânul să primească ajutor din partea tânărului.

Eduard Topertzer, un tânăr de 31 de ani din Câmpulung Moldovenesc, a fost dus în vizită la pensionarul orb și infirm de un prieten. Impresionat de condițiile în care trăia bărbatul, a decis să facă un apel pe Facebook.

„Are amputat un picior și nu stim cât îl mai poate păstra pe al doilea în frigul în care stă. Trăiește în două camere reci, fără curent electric, apă sau toaletă. Hai să fim oameni și să mai arătăm încă o dată că ne pasă (…) Eu vreau să vă arăt un om în mare necaz și să îl ajutăm…”, a scris el pe rețeaua de socializare.

„M-am dus, am facut 3 poze, le-am zis la oameni, fiecare cu ce poate să-l ajute pe bătrân. După două săptămâni primesc invitație la poliție în care un individ de la primărie mă reclama cum că aș fi intenționat prin postarea pe Facebook să iau bani ilegali pe baza acestei acțiuni filantropice”, a povestit Eduard.

„Deci ei, fără acordul bolnavului, s-au apucat să facă o acțiune de asta, să strângă niște bani. Ori mi s-a părut suspect. Se profita de situația asta, se strâng bani, cu chitanță, fără chitanță”, a declarat Vladimir Cehen, inspector asistență socială la Primăria Câmpulung Moldovenesc.

„Între timp rudele și-au adus aminte de ruda lor”

Tânărul a fost uimit de turnura pe care a luat-o campania umanitară, mai ales că, între timp, mulți oameni veniseră să îi aducă ajutoare pensionarului.

„Am făcut un pachet și am fost la locuința acestuia. Bătrânul a fost foarte speriat, nu știu din ce cauză, dar în momentul în care am spus că am venit să-i oferim alimente a spus că nu vrea să le accepte. Îi era frică”, a relatat donatoarea Ana Maria Baciu.

” Între timp rudele și-au adus aminte de ruda lor, văzând-o pe Facebook, s-au dus la om și i-au zis <bătrâne, ne faci pe noi de rușine, adică tu nu ai ce mânca?>”, este de părere Eduard Topertzer.

Bătrânul de 67 de ani este nevăzător cu gradul I de handicap și locuiește în condiții dificile, chiar dacă are o indemnizație de însoțitor de 965 de lei pe lună.

Acum, dupa mediatizarea cazului și, cel mai probabil, după discuția cu rudele care ar trebui să-l îngrijească, omul nu-și mai dorește niciun ajutor, mai notează Știrile Pro TV.

Pe numele lui Eduard Topertzer a venit și o citație de la poliție. Polițiștii au stabilit însă că tânărul nu se face vinovat de nimic.

Recomandările editorilor GreatNews:

Atletismul românesc trăieşte! Două medalii pentru tricolori la Campionatele Europene de sală
Eclipsa parțială de Soare din 20 martie. Ce vom putea vedea din România
Premieră în justiția din România. Suma uriașă pe care trebuie să i-o returneze iubitului după ce a anulat nunta

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.