Eroii care au împiedicat un atentat terorist într-un tren plin cu pasageri: „Fie fugi, fie rămâi și lupți”

atentat terorist
Alek Skarlatos (stânga) și Spencer Stone. Foto: independent.co.uk

Doi soldați americani au reușit să împiedice un atentat terorist într-un tren care circula pe ruta Paris – Amsterdam, informează stirileprotv.ro.

Cei doi pușcași marini au reușit să-l prindă la timp și să-l imobilizeze pe bărbatul de origine marocană în vârstă de 26 de ani care voia să deschidă focul asupra pasagerilor dintr-un tren ce traversa Franța. Acesta se urcase în vagon în gara din Bruxelles.

Alek Skarlatos se afla în vacanță în Europa, împreună cu amicul sau, Spencer Stone și un student, Anthony Sadler. Cei trei călătoreau cu trenul, pe ruta Paris-Amsterdam.

“Am văzut un tip intrând în compartiment și am văzut că avea o mitraliera AK și un pistol. Ne-am lăsat în jos și i-am șoptit prietenului meu „hai să-l prindem”. Am sărit la el, l-am pus jos și am prins pușca AK, care era la picioarele lui și l-am lovit în cap. Spencer a avut primul contact cu el, invididul l-a atacat și l-a tăiat de câteva ori cu un cutter. Până la urmă l-am bătut până l-am lăsat inconștient și l-am imobilizat”, a povestit soldatul Skarlatos pentru publicația „The Independent”.

Alek Skarlatos spune că a fost o reacție firească din partea lor: “Am făcut ceea ce trebuia să facem. Fie fugi, fie rămâi și lupți. Noi am ales să luptăm și suntem norocoși că n-am murit”.

„Spencer a alergat vreo 10 metri ca să-l prindă pe tip. Nici nu ştiam dacă arma îi merge sau nu. Spencer doar a alergat şi, dacă cineva ar fi fost împuşcat, ar fi fost Spencer cu siguranţă”, a mai spus Alek Skarlatos, potrivit digi24.ro.

„A fost un gest eroic din partea lui”

Deși era rănit și el, soldatul Spencer i-a oferit ajutor unui pasager din tren care fusese tăiat la gât de atacator.

“Spencer, care era și el rănit la mână, s-a dus imediat și i-a oferit primul ajutor, pentru a stopa hemoragia. L-a ținut de gât astfel încât pasagerul să nu moară. A fost un gest eroic din partea lui”, a povestit Anthony Sadler, cel care îi acompania pe soldați.

Cei doi soldați au fost lăudați și de președintele Barack Obama pentru actul de curaj de care au dat dovadă, mai notează stirileprotv.ro.

Obama și-a exprimat „gratitudinea profundă pentru curajul și reacția rapidă a mai multor pasageri, inclusiv a unor membri ai armatei americane, care, dând dovadă de altruism, l-au imobilizat pe atacator”, a precizat Casa Albă într-un comunicat.

Suspectul, de origine marocană, era în atenția serviciilor de informații de mai multă vreme. Autoritățile franceze au anunțat că bărbatul a vrut să comită un „atac terorist”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG la televizoare. Cele mai bune oferte
Reduceri eMAG la tablete. Cele mai bune oferte de azi
Cele mai bune oferte la laptopuri cu preț mediu de la eMag
Muncește și călătorește. Locuri de muncă pe vase de croazieră
Locuri de muncă pentru șoferi în Germania, Marea Britanie, Olanda. Salarii de peste 3.000 de euro