Cel mai rapid biciclist din lume pe zăpadă

eric barone
Eric Barone. Foto: Pagina de Facebook Eric Barone

Eric Barone, un francez în vârstă de 55 de ani, a stabilit un nou record mondial la mersul pe biciletă pe zăpadă, pe o pârtie de ski dintr-un complex turistic din Vars, relatează velonews, citând AFP.

Recordul a fost stabilit în Munții Alpi, undeva la granița dintre Franța și Italia. Aici, Eric Barone a reușit să atingă viteza de 223,5 kilometri la oră pe o pantă acoperită de zăpadă. El a folosit o bicicletă de munte specială cu o aerodinamică îmbunătățită.

Eric Barone, supranumit Baronul Roşu datorită costumului special pe care îl poartă, şi-a depăşit propriul record, vechi de 15 ani, potrivit digi24.ro.

De-a lungul timpului, Eric Barone a bătut multe recorduri mondiale la mers pe bicicletă, atât pe zăpadă, cât și pe suprafețe acoperite de pietriș.

Pe pietriș, recordul său mondial este de 172 de kilometri la oră, și a fost obținut în timpul unei coborâri pe vulcanul Cerro Negro din Nicaragua.

În cariera sa de 20 de ani, Eric Barone a coborât cu bicicleta pe vulcanii Etna şi Stromboli din Italia, dar şi pe muntele Fuji din Japonia.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Bunicul copilotului Andreas Lubitz, originar din România
O femeie vrea să-i ia locul lui Radu Mazăre la primărie
Simona Halep își înfruntă trecutul la Miami. Va întâlni o jucătoare pe care n-a învins-o niciodată