Simona Halep își înfruntă trecutul la Miami. Va întâlni o jucătoare pe care n-a învins-o niciodată

Simona Halep a trecut ieri, în două seturi, scor 6-4, 7-5, de Camila Giorgi, iar mâine va juca în optimile de finală cu o altă italiancă, Flavia Pennetta, pe care românca n-a reușit să o învingă niciodată în precedentele trei dueluri.

Simona Halep își continuă seria incredibilă de victorii. Constănțeanca în vârstă de 23 de ani a ajuns la 13 succese consecutive în circuitul WTA, iar dacă va mai răpune încă patru adversare la Miami, va cuceri al treilea trofeu consecutiv și va urca pe locul 2 în clasamentul mondial.

Până la un nou titlu mai este, însă, cale destul de lungă, deși Simona a arătat tărie și prospețime în Florida. Ieri, în fața talentatei și ambițioasei italience Camila Giorgi, Halep a greșit puțin, însă a arătat din nou o vulnerabilitate pe propriul serviciu. Chiar și așa, românca a strălucit la primire, reușind break după break.

În optimile de finală de la Miami, ea o va întâlni pe Flavia Pennetta, jucătoare în vârstă de 33 de ani, care trece printr-o perioadă excelentă în ultima vreme. La Indian Wells, italianca a ajuns până în ”sferturi”, reușind să o învingă pe Maria Șarapova, în timp ce la Miami a reușit să o răpună ieri pe Victoria Azarenka.

Pennetta nu este un nume care să-i stârnească amintiri plăcute campioanei din România. Italianca a învins-o de fiecare dată până acum, de două ori pe zgură, la Marbella și Bastad, și o dată pe ciment, la US Open. Ultima confruntare, cea de la New York, a reprezentat o surpriză destul de mare, fiind una din rarele înfrângeri suferite de Simona Halep în a doua parte a sezonului 2013.

Dacă de această dată va reuși să treacă de experimentata italiancă, Halep va juca pentru un loc în semifinale împotriva învingătoarei partidei Sloane Stephens (SUA) – Belinda Bencic (Elveția). Simona le-a învins de fiecare dată în ultimele dueluri pe cele două.

În cursa pentru titlu la Miami rămâne și deținătoarea trofeului, Serena Williams, care îi poate ieși în cale româncei în semifinale. Liderul mondial domină de ani buni competiția din Florida, statul în care locuiește. Serena țintește al zecelea titlu la Miami. În ”optimi”, ea va încrucișa racheta cu rusoaica Svetlana Kuznețova, o altă fostă câștigătoare a competiției.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cel mai frumos proiect. Un leu pentru copiii români care „trăiesc un coșmar”
S-a produs cel mai mare cutremur din acest an din România
Experiment social. Cum reacționează românii când un bărbat își agresează prietena pe stradă