O femeie vrea să-i ia locul lui Radu Mazăre la primărie

Ramona Mănescu FOTO: FeodorBezuhov/Wikipedia Commons
Ramona Mănescu FOTO: FeodorBezuhov/Wikipedia Commons

Radu Mazăre și-a anunțat demisia din toate funcțiile de conducere ale PSD. După ce procurorii l-au dus din nou în fața judecătorilor cu propunerea de arestarea într-un nou dosar, Mazăre a anunțat că în următoarea perioadă ar putea renunța și la funcția de primar.

Mazăre este în continuare în PSD, întrucât, potrivit legii, dacă și-ar da demisia din partid sau ar trece în altă formațiune politică, automat și-ar pierde mandatul de edil.

Un posibil candidat în locul său, din partea PNL, ar putea fi și Ramona Mănescu.

„Dacă biroul (n.r. conducerea liberalilor) va considera că sunt una dintre persoanele ar trebui, sigur că voi accepta să intru în curs internă pentru Primăria Constanța. Constanta are nevoie de normalitate, de mai puțin spectacol. Orașul are potențial de dezvoltare”, a declarat europarlamentarul Ramona Mănescu, citată de Ziua de Constanța. Aceasta a adăugat că s-a înscris din nou în organizația partidului din Constanța, acolo unde și-a început activitatea politică în 1990.

Ramona Mănescu a fost mnistru al Transporturilor în al doilea guvern Victor Ponta, începând din 2012. Și-a dat demisia la sfârșitul lunii februarie 2014, după ce PNL a anunțat că se retrage de la guvernare. Ramona Mănescu este căsătorită cu Rareș Mănescu, primarul sectorului 6.

Alți doi liberali și-au anunțat o posibilă candidatură. Este vorba de Iustin Fabian Roman, consilier local de Constanța și Robert Boroianu, președintele interimar al organizației PNL Constanța.