Emmanuel Macron are COVID-19. Președintele Franței va sta șapte zile în izolare

emmanuel macron președinte
Foto: Captură YouTube

Palatul Elysee a nunțat că președintele Emmanuel Macron a fost testat pozitiv la infecția cu COVID-19 și se va auto-izola pe o perioadă de șapte zile.

Diagnosticul a fost pus după un test RT-PCR efectuat imediat după apariția simptomelor, a transmis Președinția franceză, pentru Euronews.

”Conform indicațiilor medicale care se aplică tuturor, președintele Republicii se va auto-izola timp de șapte zile. El va continua să muncească și să își desfășoare activitatea de la distanță”, a mai precizat sursa citată.

Potrivit unui post TV francez, Emmanuel Macron nu a dezvoltat o formă severă a bolii.

Premierul Jean Castex va intra și el în izolare, urmând să își amâne o vizită programată în fața Senatului.

Emmanuel Macron are 42 de ani. Președintele Franței tocmai a impus o carantină pe timpul nopții, după ce epidemia de COVID-19 din ”Hexagon” continuă să pună mari probleme.

De la începutul pandemiei, au fost depistați pozitiv cu COVID-19 peste două milioane de francezi, iar aproape 60.000 dintre aceștia și-au pierdut viața.

Miercuri, Franța a raportat peste 17.700 de cazuri noi de coronavirus.

Comunicatul Președinției franceze nu a precizat cum a fost infectat Emmanuel Macron și nici dacă soția acestuia, Brigitte, care are 67 de ani, a fost, de asemenea, testată pozitiv.