Elevii români, cei mai buni din lume. Au obținut locul I la Olimpiada Internațională de Geografie

olimpiada internațională de geografie
Elevii români au obținut locul I la Olimpiada Internațională de Geografie. Foto: edu.ro

Elevii români participanți la Olimpiada Internaţională de Geografie au obținut o medalie de aur, două de argint şi una de bronz, informează Ministerul Educației și Cercetării Științifice.

În clasamentul general, România s-a clasat pe locul I.

Cea de-a XII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie s-a desfăşurat în perioada 10-18 august, la Tver (Rusia), şi a reunit peste 150 de concurenţi din 40 de ţări.

Elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional ,,Mircea cel Bătrân” din Constanţa, Costin George Dobrin a cucerit medalia de aur, în timp ce Elena Aura Amironesei (clasa a XII-a/Colegiul Naţional din Iaşi), laureată cu argint şi la ediţia precedentă, şi Sonia Adelina Şortan (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Decebal” din Deva), au obţinut medaliile de argint.

Medalia de bronz i-a revenit Lorenei Davidel (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni).

Lotul olimpic şi profesorii însoţitori (Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean/Colegiul Naţional din Iaşi) au revenit în ţară astăzi, 18 august, ora 13:45, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG la frigidere și mașini de spălat
Ce salarii sunt la Carrefour, Kaufland, Billa, Cora și Auchan
Locuri de muncă în Marea Britanie. Se caută personal pentru îngrijirea bătrânilor

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.