Efectul nociv pe care îl au telefoanele mobile asupra bărbaților

telefon
Foto: Victorgrigas via Wikimedia Commons

Un studiu efectuat recent arată că bărbații care își țin telefonul mobil în buzunar în timpul zilei sunt afectați în proporție de 47 la sută.

Experții în fertilitate, citați de The Telegraph, îi avertizează pe bărbați că folosirea telefonului mobil timp de o oră pe zi poate avea efecte drastice asupra spermei.

Noul studiu susține că efectele sunt vizibile chiar și atunci când telefonul este ținut la o distanță de un metru de testicule, precizând că numărul spermatozoizilor poate fi redus atât de mult încât conceperea unui copil poate fi îngreunată.

Cercetătorii au arătat că 47 la sută dintre bărbații care au ținut telefonul mobil în buzunar toată ziua au fost afectați, mult peste media de 11 la sută.

”Am analizat cantitatea de spermatozoizi activi și calitatea acestora și am descoperit că numărul a fost redus. Credem că este un efect al încălzirii spermei de către activitatea electromagnetică a telefonului mobil”, a spus profesorul Martha Dirnfeld, de la Universitatea Technion din Haifa, Israel.

Cercetătorii au monitorizat peste o sută de bărbați timp de un an. Ei au descoperit că efectele negative apar chiar și atunci când bărbații își țin telefonul pe noptieră, în timpul somnului.

Calitatea spermei în țările avansate tehnologic este în scădere constantă, fiind și motivul neputinței de a concepe un copil în aproximativ 40 la sută din aceste cazuri.

Recomandările editorilor GreatNews:

Şofer prins în timp ce conducea cu o viteză record pentru România
Proiecte de case din lemn rotund. 3 modele superbe, în stil tradițional
Cele mai bune credite de nevoi personale. Ce dobândă fixă plătești, în funcție de bancă