Efectele vaccinării în Israel. Îmbolnăvirile au scăzut cu 95,8% la cei care au primit două doze de vaccin Pfizer

FOTO: WiR_Pixs/Pixabay.com
FOTO: WiR_Pixs/Pixabay.com

Riscul de infecție cu COVID-19 a scăzut cu 95,8% printre persoanele care au primit ambele doze de vaccin Pfizer/BioNTech în Israel. Informațiile au fost anunțate, sâmbătă seară, de ministerul Sănătății.

Vaccinul a avut o eficiență de 98% în prevenirea febrei sau problemelor respiratorii și a fost 98,9% eficient în prevenirea spitalizării și decesului. Au fost colectate rezultate la nivel național până la 13 februarie de la israelienii care au primit a doua doză cu cel puțin două săptămâni înainte. Până pe 30 ianuarie, 1,7 milioane de israelieni au primit a doua doză de vaccin.

Premierul Benjamin Netanyahu a anunțat sâmbătă că 95% dintre israelienii de peste 50 de ani vor fi vaccinați în următoarele două săptămâni. De duminică, o parte dintre școli și magazine s-au redeschis în Israel.

Ministerul Sănătății a implementat și un „pașaport verde” pentru cei care s-au vaccinat. Aceștia vor putea să participe la evenimente sportive și culturale și se vor putea caza în hoteluri.

Israelul a administrat până sâmbătă 78,8 doze de vaccin contra coronavirusului la suta de locuitori, 31,8% dintre cetățeni primind deja schema completă de două doze.

În Israel s-au înregistrat peste 740.000 de cazuri și 5.500 de decese din cauza coronavirului.

De duminică se deschid cursurile în orașele israeliene pentru elevii din ultimii doi ani de liceu. De asemenea, școlile medii urmează să reînceapă cursurile luna viitoare, după aproape un an de învățământ online.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.