După Blue Air, încă o companie aeriană din România își suspendă toate cursele regulate

air connect
Foto: Facebook AirConnect

Începând cu 1 octombrie 2023, compania aeriană AirConnect din România va suspenda toate zborurile comerciale regulate până la finalul lunii martie 2024, anunță BoardingPass.ro.

AirConnect zbura pe mai multe rute interne și externe, astfel:

  • București – Baia Mare
  • București – Sibiu
  • București – Târgu Mureș
  • București – Suceava
  • București – Timișoara
  • București – Budapesta
  • Cluj Napoca – Budapesta

AirConnect nu va mai opera zboruri comerciale regulate de la data de 1 octombrie 2023, iar rutele din București spre Baia Mare, Suceava și Timișoara vor fi anulate, mai notează sursa citată.

Compania AirConnect a fost înființată în vara anului 2022 și a început să ofere zboruri regulate din martie 2023.

„Ne-am propus să devenim prima opțiune de zbor pentru pasagerii din Sud-Estul Europei, iar astăzi am făcut un prim pas ȋn această direcție. Ne bucurăm să putem oferi românilor o conexiune la prețuri avantajoase, sigură, rapidă și confortabilă ȋntre Capitală și unele dintre cele mai mari orașe ale țării. Lucrăm activ la diversificarea rutelor”, declara în martie 2023 Tudor Constantinescu, Directorul General AirConnect, într-un comunicat de presă trimis startupcafe.ro.

Potrivit HotNews.ro, Tudor Constantinescu este unul dintre cei care au pus bazele companiei Blue Air – Airline Management Solutions. El şi-a vândut acţiunile iar apoi, alături de alţi 4 investitori privaţi, a pus bazele AirConnect.

Ȋn 2022, AirConnect a operat zboruri charter către Grecia și Turcia, ȋn parteneriat cu touroperatori precum Karpaten Turism, Dertour, Cocktail Holidays sau AeroVacanțe.

AirConnect are o flotă alcătuită din aeronave ATR 72 – 600.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.